Een gezond gewicht met hulp van de fysio en de diëtist?

Op een gezonde manier afvallen en, belangrijker nog, een gezond en stabiel gewicht behouden is niet alleen maar een kwestie van bepaald eten laten staan, vooral niet als uw overgewicht het gevolg is van bepaalde aandoeningen. Uw metabolisme is een wisselwerking tussen voeding en beweging. Het is dan ook niet zo gek dat bij steeds meer praktijken voor fysiotherapie (waar in feite bewegingsspecialisten werken) ook professionele diëtisten werkzaam zijn. Ook bij Fysiotherapiepraktijk Stok uit Oude IJsselstreek is dit het geval. In deze blog leggen we u uit wat een diëtist voor u kan doen en waarom het belangrijk is om naast goed eten ook met goed bewegen bezig te zijn.

Wat doet een diëtist eigenlijk?
Een diëtist zal samen met u gaan kijken wat uw situatie precies is, door naar uw gewicht, BMI en spiermassa te kijken. Vervolgens zal de diëtist met u naar uw voeding en dieet gaan kijken om te zien wat voor levensstijl u heeft en in hoeverre die kan worden aangepast om u beter in uw vel te gaan voelen en al met al gezonder te zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele aandoeningen, zoals suikerziekte, hart- en vaatziekten of andere aandoeningen die invloed kunnen hebben op uw gewicht en conditie.

Het belang van bewegen en goed eten
De manier waarop uw voeding door uw lichaam wordt verwerkt, is in hoge mate verbonden met de mate waarin en de manieren waarop u in het dagelijks leven beweegt. Bij mensen met veel overgewicht is het bijvoorbeeld vaak moeilijker om genoeg beweging te krijgen en kunnen ook klachten ontstaan, zoals gewrichtsproblemen of pijn tijdens het bewegen, die het bewegen nog meer bemoeilijken. Dit heeft vervolgens weer invloed op de manier waarop uw lichaam voeding verwerkt.

Door met zowel een diëtist als een fysiotherapeut te werken, wordt het mogelijk om op een verantwoorde en efficiënte manier af te vallen. De dieetvoorschriften van de diëtist en de bewegingstherapie van de fysiotherapeut of manueel therapeut kunnen volledig op elkaar worden afgestemd.

Bent u benieuwd of deze combinatie van fysiotherapie en professioneel dieetadvies u kan helpen? Neem dan contact op met Fysiotherapiepraktijk Stok uit Oude IJsselstreek voor advies of een afspraak.