Lees hier de laatste blog van Fysiotherapiepraktijk Stok uit Ulft

 • Been
  24/02/2021
  Meer informatie over oedeemtherapie

  Zoals u heeft kunnen lezen op de pagina Behandelingen, is oedeem de ophoping van vocht in het weefsel. Dit kan leiden tot behoorlijk wat vervelende klachten, die kunnen worden tegengegaan door oedeemtherapie. Hoe deze therapie eruit ziet en wanneer het nodig is, leggen we uit in deze blog.

  Lees meer
 • Corona
  28/10/2020
  Fysiotherapie bij longproblemen zoals COPD en Corona

  Bij longproblemen denkt u misschien niet direct aan de fysiotherapeut. Toch is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat fysiotherapie een van de meest effectieve behandelingen is voor mensen die kampen met COPD. En recentelijk is gebleken dat deze therapie tevens goed is in te zetten bij mensen die met de gevolgen van een coronabesmetting leven. Bij Fysiotherapiepraktijk Stok uit Oude IJsselstreek zijn we onder meer gespecialiseerd in deze therapie. Hieronder leest u meer over wat COPD precies is en hoe de fysiotherapeut u hierbij kan helpen.

  Lees meer
 • 28/09/2020
  Een gezond gewicht met hulp van de fysio en de diëtist?

  Op een gezonde manier afvallen en, belangrijker nog, een gezond en stabiel gewicht behouden is niet alleen maar een kwestie van bepaald eten laten staan, vooral niet als uw overgewicht het gevolg is van bepaalde aandoeningen. Uw metabolisme is een wisselwerking tussen voeding en beweging. Het is dan ook niet zo gek dat bij steeds meer praktijken voor fysiotherapie (waar in feite bewegingsspecialisten werken) ook professionele diëtisten werkzaam zijn. Ook bij Fysiotherapiepraktijk Stok uit Oude IJsselstreek is dit het geval. In deze blog leggen we u uit wat een diëtist voor u kan doen en waarom het belangrijk is om naast goed eten ook met goed bewegen bezig te zijn.

  Lees meer
 • 15/06/2020
  Manuele therapie, wat is het en voor wie is het geschikt?

  De meeste mensen hebben wel eens van manuele therapie gehoord en vaak valt dan de term ‘kraken’. Maar wat is dat nu eigenlijk, manuele therapie en wanneer gaat u naar een manueel therapeut?

  Lees meer
 • 29/04/2020
  Wanneer moet u naar de fysiotherapeut gaan?

  Bewegen is iets dat meestal vanzelf gaat en we staan er dan ook vaak niet bij stil hoe al onze botten, gewrichten en spieren met elkaar samenwerken om te zorgen dat we zonder moeite kunnen staan, lopen en zitten. Pas op het moment dat bewegen niet meer soepel gaat, door een aandoening, door pijnklachten of door een (sport)blessure, wordt dit duidelijk.

  Lees meer